Передплата 2024 «Добрий господар»

У Німеччині помер другий баскетболіст з України, який зазнав ножового нападу

  • 21.02.2024, 15:30
  • 545

У Німеччині помер другий баскетболіст, який зазнав ножового нападу з боку підлітків у місті Обергаузені. За життя Артема Козаченка довго боролись німецькі лікарі, але врятувати 18-річного хлопця не вдалося. Раніше від отриманих поранень майже на місці загинув його товариш Володимир Єрмаков

Артем Козаченко. Фото: ART Giants
Артем Козаченко. Фото: ART Giants

Про це повідомляє баскетбольний клуб ART Giants, за який виступали хлопці.

10 лютого у німецькому місті Обергаузен сталась жахлива трагедія з українцями. Двоє юних баскетболістів Володимир Єрмаков та Артем Козаченко зазнали нападу на міському вокзалі.

Хлопці були атаковані неповнолітніми особами з ножами. 17-річний Єрмаков загинув одразу від отриманих травм, а Козаченка доставили у госпіталь у важкому стані.

У ЗМІ потрапляла інформація, що Артем йде на поправку, але, на жаль, ці заяви виявились поспішними. 20 лютого, стало відомо, що Козаченко помер у реанімації.

Про смерть 18-річного хлопця повідомили у дюссельдорфському клубі «ART Giants». Саме у ньому Козаченко та Єрмаков виступали як гравці молодіжної команди U-19.

«Артем також був надзвичайно популярним серед одноклубників, тренерів та друзів. Всі висловлюють лише позитивні слова про нього. Окрім великого таланту та дисциплінованої відданості баскетболу, Артем був радісним, з почуттям гумору та відкритим хлопцем. Він з Володимиром виховували глибоку та пов’язану дружбу один з одним, яка продемонструвала важливість людського зв’язку у нашому житті», — йдеться у заяві «ART Giants».

Раніше поліція вже заарештувала трьох підлітків, яких підозрюють у вбивстві українців. Головним злочинцем є 15-річний німець турецького походження, який проживає у Гельзенкірхені.

Схожі новини