Передплата 2024 «Добра кухня»

росія купує Starlink у приватних продавців, — росЗМІ

  • 13.02.2024, 16:45
  • 396

Термінали супутникового інтернет-зв'язку Starlink в рф продають приватні продавці «спеціально для СВО». Пристрої коштують там 240−299 тисяч рублів (2600−3300 доларів). Цікаво, що термінали працюють лише біля українських кордонів

Фото із сайту Shutterstock
Фото із сайту Shutterstock

Як стверджують російські менеджери, термінали працюють лише біля України — у глибині Росії ними користуватися не можна.

Двоє з них уточнили, що особистий кабінет пристрою під`єднується до мережі через Польщу, а на третьому майданчику відповіли, що «через європейську країну».

російські продавці кажуть, що їхні термінали Starlink безперебійно працюватимуть на окупованих територіях України, зокрема — у Криму, а також у європейському ексклаві росії калінінграді та на Камчатці поблизу Японії.

Усі термінали, що єу продажу, вже налаштовані та готові до використання.

Відомо, що в наявності - «версії V1, V2 RV і SL Global», їхня вартість варіюється від 240 до 299 тисяч рублів — залежно від майданчика. Оплату приймають готівкою або на карту.

Ще один інтернет-магазин побутової техніки Miele, який займається продажем номінально недоступного у росії обладнання, також готовий прийняти переказ від юридичної особи.

Джерела порівняли, що у Європі термінали Starlink коштують від 450 до 2843 євро (приблизно від 44,2 тис. до 282 тис. рублів), а ціна на стандартну передплату старутує від 50 євро на місяць.

Товар можна забрати самостійно у житлових будинках у москві. Декілька будинків по сусідству із доступними до самовивозу адресами є у списку секретних об'єктів «особливих споживачів електроенергії» та неподалік об'єктів гру рф.

Схожі новини