Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі у перших двох декадах лютого 2024 року

За прогнозами учених-астрофізиків, які передбачають космічну погоду, у цей період вона буде доволі різноманітною: від слабких геомагнітних збурень до значно серйозніших, таких, що можуть спричинити відчутні клопоти не лише із самопочуттям, а й зі здоров’ям

8, 9, 10, 13, 17 та 19 люто­го передбачається слабкий рі­вень геомагнітної напруженості. Під його вплив потраплять пе­реважно метеозалежні особи. У них можуть виникати підвище­на втомлюваність та слабкість, зниження імунітету, головний біль та дратівливість, погір­шення сну, травлення та апе­титу, підвищена тривожність та дратівливість, втрата настрою, слабкість.

У крайній день тижня, — у не­ділю, 11 лютого, слід очікувати незначного зростання впливу магнітосфери. Він зачепить пе­реважно метеочутливих осіб, які можуть відчувати зниження концентрації уваги, втому та де­пресію.

Дещо складнішими для ор­ганізмів метеочутливих людей та тих, у кого патологічні захво­рювання або недомагання інших категорій, можуть стати 12, 14, 15, 18, 20, 21 та 22 лютого. Саме у ці дні учені прогнозують так зване помірне зростання впливу магнітосфери на все земне. Відтак не виключено, що такі симптоми, як серцеві про­блеми, підвищений кров’яний тиск та запаморочення, підви­щена нервозність, агресивність, зниження самооцінки та впев­неності, втрата апетиту, паніч­ні атаки, зниження імунітету, а також мігрень, погіршення зору та слуху, утруднення мови та мислення, підвищена чутливість до електромагнітних випромі­нювань, до звуків та світла, емо­ційна нестабільність, посилення хронічних захворювань, — мо­жуть давати про себе знати.

Найскладнішим геомагніт­ним днем цього періоду, за по­передніми прогнозами, учені вважають 16 лютого, особливо його другу половину. На цей час вони прогнозують нехай і слаб­ку, але геомагнітну бурю. І це потрібно взяти до уваги не лише особам, які потерпають від впливу магнітосферних явищ. До звичних у таких випадках проявів негараздів із самопо­чуттям можуть додатися втрата рівноваги, утруднення коорди­нації рухів та порушення пам’яті.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих гео­магнітних коливань, більше гу­ляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкідливої їжі, на­магайтеся не перевтомлювати­ся та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стеж­те за своїм артеріальним тис­ком. Якщо ж відчуваєте незду­жання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини