Передплата 2024 ВЗ

Очільником батальйону «Вовки Да Вінчі» став Сергій Філімонов

  • 06.02.2024, 16:45
  • 573

Військовослужбовець ЗСУ та лідер руху «Гонор» Сергій Філімонов повідомив, що він очолив батальйон «Вовки Да Вінчі»

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це він розповів в X.

«Відсьогодні я заступаю на посаду командира батальйону „Вовки Да Вінчі“. Для мене велика честь бути командиром у підрозділі мого друга, підрозділі, який носить його ім'я — Дмитра Коцюбайла, на позивний „Да Вінчі“», — зазначив Філімонов.

До батальйону «Вовки Да Вінчі» входить майже 1000 людей. Новий командир запрошує усіх охочих приєднуватися: потрібні не лише штурмовики, а й IT-спеціалісти, оператори дронів, артилеристи, бухгалтери та інші.

«Наш батальйон сповідує цінності нашого першого командира: Да Вінчі завжди ставив у пріоритет людське життя і здоров’я. У нас будуть брати участь в боях тільки підготовлені люди, готувати їх будуть наші інструктори з великим досвідом», — додав він.

Філімонов розповів, що є добровольцем з 2014 року: він брав участь у звільненні Маріуполя, Мар'їнки, боях за Іловайськ. Після початку повномасштабного вторгнення рф Філімонов з друзями створив бойовий підрозділ «Гонор», який захищав Київщину. Згодом у складі роти вони приєдналися до батальйону «Вовки Да Вінчі», де пройшли бої за Харківщину, Донеччину й Луганщину.

Схожі новини