Передплата 2024 «Добрий господар»

Сьогодні минає 9 річниця від смерті Кузьми Скрябіна

  • 02.02.2024, 20:15
  • 915

2 лютого 2024 року виповнюється дев’ять років з моменту, коли біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області в ДТП загинув український співак, лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко (Кузьма). Він мав активну політичну позицію, яку часто висловлював в інтерв'ю, фінансово допомагав бійцям АТО, а також відвідував їх у лікарнях

Андрій Кузьменко. Фото: ТСН
Андрій Кузьменко. Фото: ТСН

У 2014 році Андрій Кузьменко дав інтерв'ю, у якому наголосив на існуванні в Україні двох паралельних світів.

«Кожен плекає своє щастя сам. Я у свої 46 років розумію, що нейтральним бути точно не можна. Після 8 місяців війни виходить така ситуація, що є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому вона не йде. Причому на території однієї країни. В одному гинуть люди, а в другому абсолютно не змінили спосіб життя. Люди ходять по салонах краси, ресторанах, ведуть світські бесіди, витрачають гроші і не переживають ні морально, ні духовно за те, що відбувається в нашій країні. Війна не може бути на якійсь частині території: вона якщо заходить, то це біда для всіх», — зазначив Кузьма.

Кузьма Скрябін був патріотом своєї країни. Говорячи про це, він відверто заявив:

«Я не люблю спекуляцій на тему патріотизму. Патріотичні пісні потрібно писати весь час… Бо те, що зараз робиться… Ніхто не писав, а зараз всі стали такими патріотами. Поналіпювали собі вишиванок на машини. Вона має бути десь там глибше та вишиванка зашита, мамою і татом всередині», — вважав артист.

В іншій бесіді Кузьма назвав подібну ситуацію «робленою».

"Ці всі вишиванки на машинах, жовто-блакитні паркани, пофарбовані по іржі. Ці люди дотримуються якоїсь своєрідної естетики. Якщо ти вже робиш надовго, то малюй під лінійку, почисть іржу… Я би не хотів, щоб у мене в країні були такі паркани і зупинки, на яких «Слава Україні!» косо-криво написано. Ось така і країна, як оті написи".

У рідному місті Кузьми Скрябіна, Новояворівську провели акцію памʼяті за співаком.

Схожі новини