Передплата 2024 ВЗ

«Складний рік для онкологічної служби»: торік на Львівщині взяли на облік 7975 первинних пацієнтів з онкологічними захворюваннями

  • 01.02.2024, 13:00
  • 498

Зросла кількість людей, у яких захворювання діагностували в занедбаному стані

Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр
Фото: Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Про це повідомим Олег Дуда, в.о. керівника Львівського обласного онкологічного центру.

Як зазначив керівник, у 2023 році на Львівщині взяли на облік 7975 первинних пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

«На жаль, зросла кількість людей, у яких захворювання діагностували в занедбаному стані. Наприклад, 29,6% пацієнток із діагнозом рак шийки матки дізналися про недугу у пізніх стадіях. Такі показники занедбаності захворювання є дуже високими. Ми розуміємо, що зараз наша онкологічна служба має бути спрямована на раннє виявлення захворювання. Усі ми маємо докладати максимум зусиль, аби пацієнти не чекали поки хвороба прогресуватиме, а вчасно проходили діагностику та, за потреби, якомога швидше отримали якісне лікування», — йдеться у повідолменні Олега Дуди.

«Вкотре наголошу, що онкологічні хвороби можуть розвиватися непомітно та безсимптомно для людини. Виявлення недуги на пізніх стадіях значно ускладнює процес лікування. Кожен такий занедбаний випадок коштує дорожче для держави. Відтак ми з колегами намагаємося підвищити рівень обізнаності населення про онкологічні захворювання», — наголошує лікар.

Схожі новини