Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський хоче звільнити Залужного через різні позиції щодо мобілізації, — джерело

  • 31.01.2024, 16:55
  • 948

Суперечності між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним виникли через різні позиції щодо мобілізації та невідповідності того, що потрібно армії, і що вдалося отримати українським посадовцям від партнерів

Валерій Залужний. Фото The Washington Post
Валерій Залужний. Фото The Washington Post

За даними джерела, Зеленський повідомив Залужному, що звільняє його під час зустрічі 29 січня.

Під час розмови Зеленський сказав Залужному, що українці втомилися від війни, а міжнародні донори також уповільнили надання військової допомоги, тож, можливо, новий командувач змінив би ситуацію.

Ймовірно, що старші члени штабу Залужного також будуть відсторонені від посад.

Також відомо, що протиріччя між Зеленським і Залужним загострилися через різні позиції щодо того, скільки солдатів Україні потрібно мобілізувати 2024 року. Залужний запропонував мобілізувати майже 500 000 військовослужбовців, а Зеленський вважає цю кількість непрактичною через дефіцит форми, зброї та тренувальних центрів, а також потенційні проблеми, пов’язані з рекрутингом.

Залужний відповів, що Україні вже не вистачає сил через постійні втрати, і їй потрібно набрати 400 000 нових солдатів. Бо росія планує мобілізувати стількох.

Відтак Залужному запропонували іншу посаду, але він відмовився і планує звільнитися з військової служби.

Іншою причиною напруги також називають те, що Залужний просив для українських військових, і тим, що політичні лідери Києва змогли отримати від союзників і партнерів.

Схожі новини