Передплата 2024 «Добра кухня»

У Колумбії в аеропорту затримали жінку і отруйних жаб

  • 30.01.2024, 20:15
  • 594

В аеропорту Боготи, колумбійської столиці, 30 січня затримали жінку після того, як правоохоронці знайшли у її багажі 130 отруйних жаб

Фото: умовне, Бабель
Фото: умовне, Бабель

Про це пише BBC.

За даними влади, тварини були виявлені в невеликих плівкових місткостях. Жаби були зневоднені та у стані стресу. Жінка, яка везла їх, прямувала до міста Сан-Паулу, що в Бразилії. За її словами, жаб їй подарувала місцева громада на півдні Колумбії.

Тим часом місцева поліція каже, що земноводні можуть принести до 1000 доларів за одиницю. Секретарка з питань навколишнього середовища Боготи Адріана Сото сказала, що штраф за володіння однією з таких тварин може сягнути 14 300 доларів США.

Жаби-арлекіни, також відомі як отруйні жаби (Oophaga histrionica), розміром менше великого пальця людини.

Їхні шкірні залози виробляють дуже токсичну отруту, яку колись використовували корінні жителі для покриття кінчиків дротиків для полювання. Отрута досить сильна, щоб убивати дрібних тварин.

Жаби-арлекіни перебувають під загрозою зникнення. Їх можна зустріти у вологих лісах уздовж узбережжя Тихого океану між Еквадором і Колумбією, а також в інших країнах Центральної та Південної Америки.

За даними місцевої поліції, статус під загрозою зникнення має попит серед приватних колекціонерів на міжнародних ринках.

Торгівля дикими тваринами поширена в Колумбії та Латинській Америці, регіоні з багатим біорізноманіттям, зазначає BBC.


Джерело: BBC

Схожі новини