Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лідер румунської партії Тарзіу заявив про бажання анексувати три області України

  • 29.01.2024, 09:45
  • 1 161

Лідер румунської партії AUR Клаудіу Тарзіу заявив про необхідність використати «великі імперії», які воюють одна з одною, щоб відновити та зберегти Румунію. Під відновленням Тарзіу має на увазі анексію українських територій, зокрема Бессарабії, Буковини та Закарпаття

Клаудіу Тарзіу. Фото: Никвести
Клаудіу Тарзіу. Фото: Никвести

Про це румунський політик сказав під час промови в Яссах, пише News Week.

За словами Тарзіу, потрібно скористатись війною на європейському континенті, щоб повернути «історично румунські території».

«Ми не будемо справді суверенними, поки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабія має повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, південна Бессарабія, Закарпаття, все, що було і є румунської нації, має повернутися в межі держави. Молдова має бути вдома, в Румунії», — сказав Тарзіу та додав, що «це ідеальний план, про який нам не дозволено забувати, ігнорувати чи мовчати».

За словами Клаудіу Тарзіу, Румунія розчавлена між «двома імперіями».

З одного боку це росія, яка, за словами румунського політика, нападала на Румунію 12 разів, тоді як з іншого — НАТО.

Попри те, що Румунія є членом альянсу, Тарзіу заявив про можливість виходу з НАТО, щоб налагодити відносини з росією та анексувати території України.

«Я вважаю, що є необхідність розморозити відносини між Румунією та росією, я визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та росією, я готовий це підтримати, але лише після того, як росія доведе, що вона також хоче всього цього», — сказав Клаудіу Тарзіу, маючи на увазі захоплення та анексію України.

Схожі новини