Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Укрзалізниця» охоронятиме інфраструктуру за допомогою дронів

  • 26.01.2024, 20:30
  • 599

«Укрзалізниця» створює підрозділ, який за допомогою дронів можна моніторити та охороняти залізничну інфраструктуру. У складі підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які дістали поранення та повернулися з фронту

Фото: Бізнес Цензор
Фото: Бізнес Цензор

Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

«Ця ініціатива допоможе забезпечити охорону залізничних обʼєктів, а також надати можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички в цивільній роботі», — наголосили в компанії.

«Укрзалізниця» підписала меморандум із Центр підготовки операторів БПЛА «Крук». Навчання, зокрема, буде проводитися за допомогою онлайн-платформи для ветеранів, яку створює «Крук» разом із Фондом «Відродження».

Інструктори Центру займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Вони навчатимуть працівників пілотуванню коптерів, а також вчитимуть інженерної підготовки, у тому числі складанню та обслуговуванню дронів.

«БПЛА будуть використовуватися для боротьби з розкраданням майна „Укрзалізниці“ на станціях та перегонах, фіксування правопорушень, виявлення крадіжок пального з локомотивів, інспектування інфраструктури під час воєнного стану, а також для участі в розслідуванні транспортних пригод», — пояснили в УЗ.

Першим кроком буде створення тестового підрозділу. На його основі планується створити мережу, яка допоможе забезпечити ефективність роботи залізниці в майбутньому.


Джерело: УЗ

Схожі новини