Передплата 2024 «Добрий господар»

На Яворівщині на хабарі викрили лікарку, яка виготовляли ухилянтам липові довідки про інвалідність

  • 26.01.2024, 15:12
  • 823

На Львівщині правоохоронці затримали 50-річну сімейну лікарку з Яворівщини, яка підозрюється в пособництві у виготовленні «липових» груп інвалідності для ухилянтів

Фото: Нацполіція Львівщини
Фото: Нацполіція Львівщини

Про це повідомили у поліції Львівщини та управлінні СБУ.

Відомо, що 50-річна сімейна лікарка раніше обіймала посаду керівника лікарсько-консультативної комісії.

Лікарка отримала хабар в сумі 1200 доларів за сприяння у виготовленні медичної документації із внесеними неправдивими відомостями про встановлення групи інвалідності військовозобов'язаному мешканцю району.

Правоохоронці затримали її після одержання неправомірної вигоди. Під час санкціонованих обшуків у медзакладах, окрім самих грошей (неправомірної вигоди), виявили чорнові записи про встановлення громадянам груп інвалідності, інші речові докази, а також значну суму готівки в іноземній валюті.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 — ч.3 ст.368 (Пособництво у прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід — тримання під вартою із альтернативою внесення застави.

Схожі новини