Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Азовець організував піший похід по Україні: вже добрався до Хмельниччини

  • 22.01.2024, 17:15
  • 451

Від Києва до Івано-Франківська ветеран Петро Скрипка вийшов в піший похід, щоб зібрати кошти на авто для військових. Це вже не перший подібний марафон у нього

Фото: Петро Скрипка
Фото: Петро Скрипка

Раніше Петро вирушав у похід із Києва до Лісабону. Але, дійшовши до Польщі, його підвело здоров’я. Тому довелось повернути назад. Військовий не здався і вирішив продовжити справу, але вже по Україні. 5 січня він анонсував черговий марафон.

Петро Скрипка — колишній «азовець». Він захищав Україну на Донеччині, під Бахмутом. Але через розсіяний склероз його комісували. Тому вирішив допомагати пришвидшити українську перемогу іншим способом та організував піші марафони.

Мета теперішньої акції - зібрали понад 1 мільйон гривень на авто для Третьої штурмової бригади, де раніше проходив службу Петро. Пішки ветеран подолав вже понад 400 кілометрів. Всі охочі мають змогу прослідкувати за цією мандрівкою та задонатити кошти. Він іде по маршруту Київ — Біла Церква — Вінниця — Хмельницький — Тернопіль — Івано-Франківськ.

Майже весь час чоловік веде прямі ефіри у соцмережах, де й збирає донати. Чимало людей передають гроші марафонцю особисто, зустрічають його на трасах, або у містах. Водії пропонують підвезти, та боєць відмовляється, тож в обмін отримує їхні донати.

Петро вже добрався до Хмельниччини. Про це пишуть у соцмережах мешканці сіл та містечок, де пройшов азовець. 32-річний чоловік іде з українським прапором на плечах та усе стрімить.

Він минув Летичів, Меджибіж, Головчинці, Голосків та Русанівці. В кожному населеному пункті Петра Скрипку радо зустрічали. В Летичеві відвідав пам’ятник загиблим Героям.

Схожі новини