Передплата 2024 ВЗ

Машини-спецзамовлення для ДШВ

  • 21.01.2024, 13:16
  • 460

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав у логістичний підрозділ ДШВ два тягачі Foden, які були переобладнані на замовлення військових

Фото: "ЄС"
Фото: "ЄС"

«Вантажівки Foden ми застосовуємо зараз в основному для евакуації пошкодженої техніки, для перевезення вантажів.», — пояснюють військові, приймаючи техніку та розхідники.

«Коли було пошкоджено самохідні артилерійські установки західні, вони важкі, і нічим їх не могли витягнути. Ми подумали, треба щось таке зробити, що дозволить батальйону логістики мати оці два велетні, які ми в команді називаємо „малюками“. Що вони можуть робити? Там висуваються гідравлічні лапи. Встановили лебідку, яка тягне 100 тонн, може витягнути все, навіть „Абрамси“. „Абрамс“ важить понад 70 тонн. Ми підвищуємо мобільність, а ключове для десантника — мобільність», — наголошує Порошенко.

Загалом цього разу Порошенко передав у війська рекордну партію техніки на 40 млн грн.

Зокрема, це девʼять БПЛА Poseidon з трьома машинами управління, пересувні авторемонтні майстерні, потужні вантажівки DAF YA, прально-душові комплекси, півтисячі FPV-дронів, а також квадрокоптери DJI Mavic, активні навушники, «Старлінки», дефіцитні шини для «КрАЗів» та «Уралів», оргтехніка.

Допомогу від Фонду Порошенка отримали понад 20 бригад і батальйонів — це і морпіхи, і підрозділи ДШВ, розвідники, артилеристи, піхотинці, бійці зенітно-ракетного полку і логісти.

«Хлопці зустрічають радісно. Чому радіють? FPVшкам та Мавікам — їх тут багато, для декількох бригад. Передаємо дрони з платою ініціації та бойовою частиною. Артилеристам привезли активні навушники. Значна частина поранень — це контузії. Це лише перша партія, ми отримали тисячу навушників, замовили ще дві тисячі», — повідомив пʼятий президент.

«Знаю точно: хлопці знайдуть найкраще застосування цій техніці. І очистять не одну посадку від російського окупанта», — наголошує Порошенко.

Схожі новини