Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Країни Балтії створять спільну оборонну зону на кордоні з росією та білоруссю

  • 19.01.2024, 18:15
  • 620

Міністри оборони Естонії, Латвії та Литви схвалили створення спільної балтійської оборонної зони вздовж кордону між рф та білоруссю

Фото err.ee
Фото err.ee

Відтак Естонія, Латвія і Литва упродовж найближчих років створять на своїх кордонах оборонну зону, що складатиметься із різних оборонних об'єктів, спрямованих на стримування і, в разі необхідності, захист від військових загроз.

«Балтійська оборонна зона — це ретельно продуманий і продуманий проєкт, необхідність якого випливає із ситуації з безпекою. Війна Росії в Україні показала, що, крім техніки, боєприпасів і живої сили, нам потрібні також об'єкти фізичної оборони на кордоні, щоб захистити Естонію з першого метра», — наголосив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

За словами естонського міністра, метою оборонних об'єктів є запобігання військовому конфлікту в їхньому регіоні. Це робиться для того, щоб жителі Естонії могли почуватися в безпеці, але якщо виникне хоч найменший ризик, вони «будуть готові до різних подій швидше».

У Міноборони Естонії зауважили, що споруди розміщуватимуться розосереджено «з урахуванням результатів аналізу противника та оточення, а також бойового плану підрозділів сил оборони» країни. У мирний час там не розміщуватимуться вибухові пристрої, колючий дріт та інші рухомі засоби стримування.

Естонія планує створити мережу з 600 бетонних бункерів у разі загрози з боку росії.

Як додали у Міністерстві оборони Естонії, концепція оборонних об'єктів базується на домовленості на саміті НАТО у Мадриді про те, що союзники повинні бути захищені з першого метра, а також на нових планах регіональної оборони.

Балтійська оборонна зона є, фактично, комплексом превентивних заходів і заходів польової охорони, елементи якого на місцевості підтримують діяльність оборонних частин, що обороняються, в опорних пунктах, щоб у разі необхідності придушити напад підрозділів агресора.

«Прибалтика — це один район бойових дій, і тому оборонні об'єкти будуються спільно з Латвією і Литвою», — наголосили у відомстві.

Також міністри оборони трьох країн Балтії підписали декларацію про наміри спільного використання реактивних систем залпового вогню HIMARS, обговорили підтримку України, розвиток військового потенціалу та майбутній Вашингтонський саміт НАТО.

Схожі новини