Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 22 — 28 січня 2024 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, заключний тиждень січня не повинен створити нам особливих геомагнітних випробувань. Хоча й цілковитого спокою теж не подарує

У перший його день очікується ледь помітне підвищення геомагніт­ного тла, що не повинні відчувати навіть метеозалежні особи.

У наступні три дні (23−25 січня) магнітосфера через інтенсифікацію сонячного впливу почне активніше впливати на людство. Учені прогно­зують на цей час штормову подію на сонці, через яку й зросте рівень геомагнітного впливу до середнього і, можливо, навіть вище. Тож його вплив на собі відчують не лише ті, у кого висока метеочутливість.

26 січня жодних збурень магнітосфери не передбачається. А ось 27-го слід очікувати ще одного спалаху геомагнітної активності. Мають пильнувати себе, зокрема, сердечники, адже день загрожує аритмією та підвищенням кров’яного тиску.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте воду та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під ру­кою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж від­чуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини