Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, куди Порошенко платить податки

  • 05.01.2024, 17:29
  • 4 713

Петро Порошенко став податковим резидентом Городківської ОТГ на Вінниччині.

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Про це пʼятий президент повідомив під час поїздки в громаду. Він пояснив, що таким чином хоче підтримати розвиток ОТГ. Бюджет Городківської громади у 2024 році становитиме 105 млн грн. Тому Порошенко вирішив допомогти ОТГ як один з найбільших платників податків в Україні. Каже — це буде унікальний експеримент, який згодом поширять на інші громади.

Порошенко пояснює: за два роки від початку повномасштабного вторгнення він сам і його структури до бюджетів різного рівня сплатили близько 10 мільярдів гривень податків та військового збору. Ще 3,5 млрд грн власних коштів Петро і Марина Порошенки спрямували на допомогу ЗСУ.

«Як платник податків, я не знаю, хто, на що і як витратив ці кошти. Особливо важко це уявити на тлі численних корупційних скандалів останнього часу. Суть експерименту — перенаправити податкові надходження на громаду, де вони будуть використані прозоро та ефективно з точки зору громади, і зрозуміло», — пояснює Порошенко.

Пʼятий президент розповів, що Городківська ОТГ тісно повʼязана з діяльністю його батька, тому він відчуває до цієї землі особливі, теплі емоції. На тутешньому цукровому заводі, як і загалом на підприємстві «Поділля», завдяки Олексію Івановичу впровадили новітні технології. Підприємство обробляє 48 тисяч гектарів землі. Тут працює 1500 людей, які отримують гідну офіційну заробітну плату і сплачують податки.

«Я маю чіткий наказ від мого батька, щоб ми зробили для Городківки щось дуже добре», — говорить Петро Порошенко. Тим паче, що влада забрала у місцевого самоврядування військове ПДФО і позбавила громади десятків мільярдів гривень. «Мусимо подбати, аби громади не постраждали», — вважає пʼятий президент.

Порошенко вже сплатив до бюджету ОТГ майже 82 млн грн ПДФО, він також планує авансом сплатити відрахування за наступні періоди. Таким чином буде закумульована сума, необхідна для великих проєктів.

«Ми разом в 2024 році не просто будемо допомагати ЗСУ, не просто забезпечуватимемо нашу перемогу, а ще і проконтролюємо, як захищаються інтереси громади. Як з найбільшою ефективністю використовується кожна копійка», — зазначив Петро Порошенко.

Схожі новини