Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 8 — 14 січня 2024 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, у другий тиждень 2024 року космічна погода готує нам геомагнітні випробування різного рівня

Загалом, увесь тиждень буде геомагнітонеспокійним. Річ у тім, що жодного дня рівень магнітосфери не дорівнюватиме нор­мальній нормі у 2 бали.

7, 11, 12, 13, 14 січня магнітосфера Землі буде ледь збу­дженою (до 3 балів) і матиме дещо підвищений вплив, особливо на метеочутливих і метеозалежних людей.

Однак 8, 9, 10 січня геомагнітні коливання зростуть до се­реднього рівня (4 бали). А це вже серйозніший вплив на само­почуття значно ширшої з-посеред залежних від космічної пого­ди осіб. Тим паче, не виключено, що в один із цих днів цей рівень може сягнути й показника магнітної бурі категорії G1.

Тому, щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу цих геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте воду та відмовте­ся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уника­ти стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертай­теся до лікаря.

Схожі новини