Передплата 2024 «Добра кухня»

путін не ризикне атакувати територію НАТО, — держсекретар Міноборони Польщі

  • 31.12.2023, 10:20
  • 625

Державний секретар Міністерства оборони Польщі Павел Залевський сумнівається у тому, що російський президент володимир путін може атакувати територію Північноатлантичного альянсу

Фото АР
Фото АР

«путін у свій спосіб є раціональним політиком, він допускається помилок. Такою помилкою була атака на Україну, ця помилка стала можливою через хибні дані, які він отримав. На жаль, так буває, що диктатори, а він ним є, отримують хибні дані від своїх людей і не мають можливості перевірки цих даних, бо створили таку систему. Але він не є божевільним і не ризикне атакувати територію НАТО, територію країн Балтії, особливо беручи до уваги, що військова присутність НАТО на східному фланзі росте і буде посилюватися. Вона не посилюється в такий провокативний спосіб, тут не йдеться про те, щоб путін або хтось з його придворних, мав аргументи для тези, що НАТО хоче атакувати», — зазначив Залевський.

За його словами, країни Заходу мають зробити все можливе, щоб не дати перемогти путіну.

«НАТО показує, що буде обороняти кожний клаптик землі країни, яка належить до НАТО і тут нема жодних сумнівів, ніхто не може мати сумнівів. У цьому полягає вся логіка союзу і тих зобов’язань. Тож атака рф на країни НАТО є неможливою. Натомість ми мусимо зробити все, щоб росія не виграла війну проти України, а Україна захистилася і могла бути частиною Заходу, бо цього хочуть українці й це є частиною української ідентичності. Це не можна перемогти, й путін цього не переживе», — підсумував він.

Схожі новини