Передплата 2024 «Добра кухня»

В'їзду з Польщі до України чекають 2400 вантажівок, — ДПСУ

  • 16.12.2023, 18:10
  • 419

На пунктах пропуску на кордоні з Польщею, де понад місяць триває блокада з боку польських перевізників, станом на суботу в'їзду до України очікують 2400 вантажних автомобілів

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«На напрямках, де блокування продовжується, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок очікують 2400 вантажівок: Шегині - 1200, Рава-Руська — 550, Краківець — 650», — повідомив Демченко.

Він зауважив, що через розблокований пункт пропуску Ягодин — Дорогуськ за минулу добу проїхали понад 1200 ваговозів.

Що стосується Словаччини, там, за словами речника ДПСУ, в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород — Вишнє-Немецьке» очікували 450 ваговозів, а блокування руху транспортних засобів із України тимчасово припинилось.

Акція протесту польських перевізників на прикордонних переходах у Дорогуську та Гребенному (Люблінське воєводство) та у Корчовій (Підкарпатське воєводство) розпочалася 6 листопада. Страйкарі пропускають по кілька автомобілів на годину, вимагаючи насамперед повернути систему дозволів для українських перевізників.

Тим часом у Медиці з 23 листопада протестують фермери з організації «Ошукане село». Вони вимагають, серед іншого, дотацій на кукурудзу.

Схожі новини