Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гвинтівки для навчального центру ДШВ

  • 13.12.2023, 11:56
  • 323

Гвинтівки за своїми характеристиками схожі з АК-74, тож курсанти можуть відпрацьовувати бойові ситуації на полігоні

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Воїн-десантник Олександр Погребиський — депутат Київради від «Європейської Солідарності», лідер ветеранської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» імені Гліба Бабіча, у ЗСУ пішов звичайним солдатом-помічником гранатометника ще в 2015 році. Служив у легендарній 95-й бригаді ДШВ. У 2017 році звільнився головним сержантом гранатометного взводу.

24 лютого 2022 року у партійному офісі «ЄС» долучився до організації батальйону тероборони. Погребиський брав участь у захисті столиці та евакуації мешканців Ірпеня, одним з перших увійшов до щойно звільненої від окупантів Бучі і показав моторошні кадри сплюндрованого містечка.
Після звільнення Київщини Олександр Погребиський продовжив службу у «сталевій» 46-й бригаді Десантно-штурмових військ, яка брала участь в боях на Херсонщині та на Донбасі в районі Бахмута і захищала Соледар. Отримав контузії і поранення.

Зараз Олександр готує мобілізованих до служби в бригадах ДШВ. У вересні цього року він отримав перше офіцерське звання — молодший лейтенант.

На прохання Олександра Петро Порошенко привіз для навчального центру Десантно-штурмових військ партію гвинтівок «страйкбольний привід» для занять з бойової підготовки та хімічні грілки. Гвинтівки за своїми характеристиками схожі з АК-74, тож курсанти можуть відпрацьовувати бойові ситуації на полігоні.

Як розповів Олександр Погребиський, АК-74 є основним видом озброєння, яким користуються наші військовослужбовці в бою.

«Це дає змогу займатися з курсантами в умовах, наближених до реальності - вони будуть бігати, стріляти. Є відповідні захисні маски, окуляри, щоб не пошкодити очі, обличчя, щоб безпечно можна було проводити заняття по тактиці, по штурмах траншей, обороні», — сказав він.

«Нам передають 30 таких приводів. Ми зможемо тепер повноцінно займатися — відділенням на відділення, трьома відділеннями, імітувати різні ситуації. Максимально наближати до реальних дій, які можуть бути, і з якими можуть стикатися вже у подальшому військовослужбовці на фронті», — зазначає офіцер.

«Страйкбольний привід». Так в народі називають ці гвинтівки. Мій добрий друг Олександр Погребиський та комбат «Купол» дуже просили привезти їм такі гвинтівки. Для навчань — це маст-хев. Ми захопили з собою 30 штук, і додатково до них акумулятори та засоби захисту", — говорить Порошенко.

«Був радий допомогти вам, хлопці. І з Днем 95-ї ДШВ вас. Знаю, що для вас обох це рідна бригада», — наголосив п’ятий президент.

Фонд Порошенка від початку повномасштабної агресії передав допомоги армії на суму 3,4 млрд грн. Разом з волонтерськими зборами ГО «Справа Громад» підтримка ЗСУ вже сягнула чотирьох мільярдів гривень.

Схожі новини