Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США радять Києву закріпитися на досягнутих позиціях, — NYT

  • 12.12.2023, 15:30
  • 389

Американські й українські лідери розробляють нову військову стратегію, яку вони могли б почати впроваджувати з початку 2024 року. Поштовхом до цього стало те, що контрнаступ України, який тривав кілька місяців, не досягнув мети повернути захоплені росією території

Фото з сайту pexels
Фото з сайту pexels

Про це пише New York Times із посиланням на джерела у США та Україні.

Там вказують, що президент Володимир Зеленський прибув до Вашингтона 11 грудня, щоб обговорити з Джо Байденом і Конгресом подальші дії. У США намагатимуться продемонструвати солідарність і посилити підтримку України в критичний момент на полі бою.

NYT пише, що російські військові почали відновлювати наступи. москва має більше військ, боєприпасів і ракет, а також збільшила свою вогневу перевагу за допомогою бойових безпілотників, багато з яких постачає Іран.

Американці наполягають на стратегії, яка зосереджується на утриманні території, якою наразі володіє Україна, паралельно нарощуючи сили протягом наступного року.

«Дехто в армії США хоче, щоб Україна дотримувалася стратегії „утримуй і будуй“ — зосередилася на утриманні території, яка в неї є, і розвитку своєї здатності виробляти зброю протягом 2024 року», — пише видання.

У США, як стверджує ЗМІ, вірять, що ця стратегія покращить самодостатність України та надасть Києву можливість дати відсіч будь-якому новому російському прориву.

Мета цієї стратегії в тому, щоб створити ситуацію, коли росія буде змушена розглянути питання про участь у переговорах з Україною наприкінці наступного року або у 2025 році.

Схожі новини