Передплата 2024 ВЗ

Мільярдер і спадкоємець імперії Hermes хоче зробити своїм спадкоємцем 51-річного садівника

  • 09.12.2023, 16:01
  • 1 777

На шляху до усиновлення Ніколя Пюеш, онук засновника люксового будинку моди Hermès, може зіткнутися з низкою перешкод. Це і його сім'я, і зобов’язання перед благодійними організаціями, і законодавство Швейцарії, де не так просто усиновити повнолітнього

Фото з сайту pexels
Фото з сайту pexels

80-річний Ніколя Пюеш, неодружений і бездітний спадкоємець Тьєррі Ермеса, який заснував розкішний дім моди Hermès 1837 року, придумав, кому залишити свої величезні статки. Він планує усиновити 51-річного колишнього садівника «скромної марокканської сім'ї», який раніше працював у нього, пише швейцарське видання Tribune de Genève.

Статки Пюеша, якому належить приблизно 5−6% компанії, оцінюються в суму від 9 до 10 мільярдів швейцарських франків (від 10,3 до 11,4 мільярда доларів), що ставить його в число найбагатших людей Швейцарії. Він уже зайнявся вирішенням питання спадщини на користь марокканця і найняв команду юристів, щоб допомогти йому в цьому процесі, повідомляє Tribune de Genève. Крім того, чоловік займається перерозподілом списку благодійників, яким хотів заповісти частину свого майна.

Садівник, особа якого невідома, одружений з іспанкою, у пари — двоє дітей. Він може успадкувати половину багатства Пюеша. Мільярдер уже передав йому ключі від нерухомості в Марракеші (Марокко) і вілли в Монтре (Швейцарія) на загальну суму 5,5 мільйона євро (5,9 мільйона доларів). У разі отримання спадщини, екссадівник і його сім'я тільки на дивідендах від активів Пюеша зможуть отримувати приблизно 40 мільйонів євро на рік.

Представники Hermès поки ніяк не прокоментували це.