Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині 17 людей потрапили до лікарень через обмороження

  • 09.12.2023, 15:40
  • 1 011

На Львівщині за останні 10 днів за допомогою до лікарів звернулися 19 людей з обмороженнями та переохолодженням, 17-х з них госпіталізували

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це повідомляє Суспільне.

Більше ніж половина з тих, хто отримав холодову травму були у стані алкогольного сп’яніння, каже лікар бригади медицини катастроф Ігор Марчук.

«Треба уникати алкоголю, бо алкоголь — це є ворог, дуже багато людей замерзають під дією алкоголю, тому що алкоголь розширює судини, а при розширені судин ви ще більше втрачаєте тепла. Нам здається що нам тепло, але наше тепло йде з нашого тіла і плюс ми не відчуваємо дію холоду через те з алкоголем замерзають дуже-дуже часто», — пояснює лікар.

Ігор Марчук також радить в холодний період обов’язково носити шапки, шарфи і рукавиці. Якщо ж ви вже зверзли і відчуваєте поколювання і руках чи ногах, то треба перейти у тепле сухе приміщення і зняти мокрі речі.

«Найкраще — це пасивне або легке активне зігрівання. Тобто буде неправильно, якщо у вас змерзли руки, запхати їх в гарячу воду. Це буде сильний стрес для наших тканин, це має бути звичайне тепле приміщення, теплий чай, їжа», — каже лікар.

Схожі новини