Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Військові зможуть їздити в громадському транспорті Львова за посвідченнями

Але їх закликають виготовити пільгову картку Леокарт

Оскільки 8 грудня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про безготівкову оплату проїзду в усіх видах громадського транспорту (з 11 грудня), затверджено правило проїзду для військових. Вони можуть їздити у громадському транспорті безоплатно, при цьому мають показати контролерам посвідчення. Правило посвідчень залишили лише для військових, для решти пасажирів — електронні картки та електронна оплата проїзду. За посвідченнями можуть їздити по Львову не лише місцеві військові, а й захисники із інших областей України, які приїхали у робочих справах до Львова. Будь-який військовий з інших міст України, кажуть у Ратуші, може виготовити у Львові пільгову Леокарт (якщо він часто сюди їздить у справах). Якщо не часто, можна їздити у транспорті з посвідченням.

Як повідомив «ВЗ» керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, правило щодо посвідчень ухвалено на засіданні виконкому, але військових все ж закликають виготовити пільгову картку Леокарт. Так легше контролювати проїзд пасажирів.

«Виготовити картку можна у семи пунктах Львова і це займе кілька хвилин, — наголосив чиновник. — Якщо з певних причин військовослужбовець не має можливості виготовити картку, то його посвідчення буде підставою для проїзду у міському транспорті Львова. Якщо водії чи контролери будуть поводитися некоректно щодо військових, то нестимуть за це персональну відповідальність».

Депутати транспортної комісії Львівської міської ради кажуть, що рішення мерії про виготовлення Леокарт — це додаткові обов’язки для військових… Зокрема, депутат Ігор Зінкевич вважає, що військових захищає рішення Кабміну, де передбачено безкоштовний проїзд. Водночас є закон про е-квиток, який зобов’язує усіх мати картки і жодних посвідчень.

Схожі новини