Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«ЗСУ — наша гордість, і разом ми переможемо»

  • 06.12.2023, 10:21
  • 436

Петро Порошенко привітав Збройні Сили України зі святом, яке цього року вперше збігається і з Днем Святого Миколая. Порошенко закликав до беззастережної підтримки ЗСУ і наголосив: разом ми переможемо.

«Що відчуває кожен з вас, коли чує або вимовляє Збройні Сили України? Правильно — гордість. Бо це — найсильніший і найвідоміший у світі український бренд! Гордість — бо пам’ятаємо, як проходила випробування перша українська далекобійна ракета. Потім — ця ракета втопила «Москву», — нагадав пʼятий президент.

«Гордість — бо бачимо, як Збройні Сили стримують навалу, якої боявся або й зараз боїться весь світ. Партнери давали нам тиждень. Орки — взагалі три дні. А скоро піде третій рік, як ми тримаємося. І ми маємо перемогти. Гордість — бо знаємо про результати роботи розвідників, десантури, ССО, артилеристів, танкістів, піхоти, льотчиків — всіх! Під час спілкування з генералами НАТО відчуваємо, що вони вчаться у наших Збройних Сил», — говорить Порошенко.

«Гордість — коли приїжджаємо на Схід і Південь, ми чуємо від воїнів, що техніка, яку ми привозимо, рятує життя і додає позитиву військовим. А ще гордість — коли називаємо друзями і побратимами понад дві тисячі членів нашої команди, які пішли на фронт в перші ж дні війни добровольцями», — зазначає лідер партії.

«Біль та горе — бо втратили 74 наших партійців. Більшість з них — це мої, наші близькі люди… Ми відчуваємо біль за кожного із наших загиблих співвітчизників, військових і цивільних. На жаль, втрати великі. Але армія наша сильна і, спираючись на нашу беззастережну підтримку, на підтримку всього українського народу, а може і всього світу, армія переможе», — переконаний Порошенко.

«Не дарма у нас День захисника України збігається з Покровою. А тепер, після переходу нашої Церкви з російського на людський календар, День Збройних Сил припадає на Миколая. А може, це Миколай припадає на День Збройних Сил. ЗСУ захищає наше українське майбутнє. Через Миколая наша команда передала багато „іграшок“ військовим: мавіки, FPVішли, бронетехніку, РЕБ, колеса, Посейдони. І водночас — відправила цукерки дітям», — говорить Порошенко.

«Як віруюча людина, я прошу Миколая Чудотворця молити Бога за нас. Але українці здавна кажуть: „Віра без діл — мертва“. І ми не просто віримо у ЗСУ, але усім, чим можемо, їм допомагаємо. Всі разом. Бо ми — українці! Нація, яку знає і якою захоплюється зараз весь світ», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини