Передплата 2024 ВЗ

Ми не досягли бажаних результатів за час останнього контрнаступу, — Зеленський

  • 01.12.2023, 12:20
  • 542

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не досягла бажаних результатів під час літнього контрнаступу, але він задоволений тим, що ЗСУ не відступають

Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента
Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Про це президент України заявив в інтервʼю Associated Press, узятому в Харкові 30 листопада й опублікованому 1 грудня.

«Дивіться, ми не відступаємо, я задоволений. Ми воюємо з другою армією у світі - я задоволений. Ми втрачаємо людей — я не задоволений. Ми не отримали всієї зброї, яку хотіли — я не можу бути задоволений, але й не можу надто сильно скаржитися», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що в ході контрнаступу ЗСУ не було досягнуто бажаних результатів.

«Ми хотіли отримати швидші результати. З цієї точки зору, на жаль, ми не досягли бажаних результатів. І це факт», — наголосив глава держави.

За його словами, Україна не отримала всієї необхідної їй зброї від союзників, а обмежені сили не дозволяють провести швидкий наступ.

«Бракує сил, щоб швидше досягти бажаних результатів. Але це не означає, що ми маємо здатися. Ми впевнені у своїх діях. Ми боремося за те, що належить нам», — зазначив президент.

Втім, за його словами, за останні кілька місяців все ж було досягнуто певних позитивних результатів. Крім того, міць Чорноморського флоту рф була зменшена після українських атак, які прорвали систему протиповітряної оборони і завдали удару по штаб-квартирі окупантів у Криму.

Схожі новини