Передплата 2024 ВЗ

Сміх — найкращі ліки

Незалежно від того, що його викликало — добрий жарт, мила дитина, улюблена тварина чи прилиплий до обличчя клоуна торт, — сам процес сміху має терапевтичний вплив на людину. Дослідження доводять, що сміх може зменшити стрес і навіть допомогти людям схуднути. Для літніх самотніх людей, схильних до сумних роздумів, він є особливо тонізуючим засобом

У багатьох громадах у США і у всьому світі навіть створе­но клуби, де люди можуть зі­братися разом і посміятися від щирого серця! Серед назв цих американських клубів тра­пляються такі: «Сміх-о-голіки», «Ха-ха спа (курорт)», «Хихи­кання Гранітного штату» або «Веселий клуб сміху Джуді».

Ця ідея виникла в Індії, де сміх використовують як вправу для рота у різних видах йоги, він сприяє розвитку розуму; є також сміх животом. Сміх, звичайно ж, заразливий. Тіль­ки безнадійний буркотун може стримати усмішку, коли інші навколо нього регочуть. Ось чому члени клубу збираються разом, щоб нестримно сміяти­ся. Вони запрошують кожного перехожого на вулиці приєд­натися до них. Клуби сміху ста­ли настільки популярними, що з’явилися навіть курси навчан­ня на «сертифікованого лідера сміху». Ви повинні справді вмі­ти сміятися, вибухати сміхом, реготати, підсміюватися та да­витися від сміху!

Схожі новини