Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 27 листопада — 3 грудня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цього тижня, який ознаменує перехід із календарної осені у календарну зиму, космічна погода, порівняно із попереднім тижнем, відносно поблажливо обіцяє поставитися до землян

Свідчення цього — відсутність, принаймні у ці дні, магнітних збурень рівня 5 балів і вище. Хоча без геомагнітних коливань слабкої і середньої інтенсивнос­ті не обійдеться.

Найменшого геомагнітного впливу (коливання до 3 балів) ми зазнаємо 29 та 30 листопада. Його «пацієнти» — дуже метеочутливі та метеозалежні особи, а сфера впливу — переважно їхнє самопочуття. Натомість попередні дві доби — 27 і 28 листопада — повинні стати для наших організмів перепочин­ковими після завершення напередодні кількаденного геомагнітного впливу се­редньої інтенсивності.

У перші два дні прийдешнього місяця учені прогнозують теж спокійний рі­вень геомагнітного поля Землі, що не повинно погіршувати наше самопочуття. А ось 3 грудня очікується перший спалах геомагнітної активності, інтенсивність якого сягне 4 балів. І тут уже уважнішими до свого здоров’я слід бути значно ширшій аудиторії осіб, а не лише метеочутливим та метеозалежним. Адже до них можуть долучитися навіть ті, хто не вельми скаржиться на самопочуття під час підвищення геомагнітного поля Землі.

Тому, щоб убезпечити себе від «конфліктів» із космічною погодою, більше гу­ляйте, пийте воду та відмовтеся від шкідливої їжі, намагайтеся не перевтомлю­ватися та уникати стресів, майте під рукою необхідні ліки та контролюйте свій артеріальний тиск. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

Схожі новини