Передплата 2024 «Добрий господар»

Південна Корея хоче заборонити споживання собачого м’яса

  • 18.11.2023, 12:00
  • 502

У Південній Кореї уряд та керівна партія «Влада народу» вирішили ухвалити спеціальний закон, який заборонить споживати собаче мʼясо

Фото з мережі
Фото з мережі

Про це пише південнокорейське інформагентство Yonhap.

Законопроєкт передбачає заборону на вбивство собак, розповсюдження та продаж собачого м’яса з 2027 року. Ухвалити закон планують уже цього року. Окрім того, посадовці прагнуть виправити закон про тваринницьку промисловість, щоб собаки не класифікувалися як «худоба».

«Настав час нашому суспільству покласти край споживанню собачого м’яса, враховуючи зростання популяції домашніх тварин, підвищену обізнаність і міжнародну присутність нашої країни», — наголосив головний політичний керівник партії «Влада народу» Ю Ей-дон.

Уряд також планує мотивувати працівників цієї галузі переходити на іншу роботу або закривати свій бізнес в обмін на фінансову підтримку. Однак кошти зможуть отримати лише ті бізнеси, які звітують перед місцевою владою.

Видання пише, що група людей, які працюють у сфері, повʼязаній із собачим мʼясом, влаштувала демонстрацію перед парламентом. Прагнення влади учасники мітингу розцінили як «загрозу для їхнього існування».

За даними уряду, у Південній Кореї існує близько 1 150 собачих ферм, 34 м’ясні підприємства, 219 дистриб’юторів і приблизно 1 600 ресторанів, які продають страви з собачого м’яса.

Схожі новини