Передплата 2024 ВЗ

Інколи бабця Розалія імена своїх 13 правнуків плутає

Учора в Семигінові на Стрийщині свій столітній ювілей відсвяткувала жителька села Розалія Тарак

Розалія Тарак у день ювілею. Фото пресслужби Стрийської міськради.
Розалія Тарак у день ювілею. Фото пресслужби Стрийської міськради.

Із цієї нагоди, як інформує пресслужба Стрийської міськради, до неї навідались гості зі Стрия, заступниця міського голови Христина Грех, начальниця управління соціального захисту населення Надія Кукляк та староста округу Оксана Чушак. Ювілярку тепло привітали, вручили подарунки та квіти. З нагоди поважної дати отримає 5 тис. грн з міського бюджету.

Семигінів — рідне село Розалії Тарак. Вона не тільки тут народилась, все своє життя, де багато років відпрацювала в місцевому колгоспі, прожила. Завжди була скромною та працьовитою. Правдива трудівниця. Односельці пишаються своєю довгожителькою, її життєвим кредом та прикладом. Разом із чоловіком народила та виховала п’ятьох дітей: трьох доньок та двох синів. Діти на найдорожчі «презенти» не поскупились: подарували батькам 9 внуків. Двоє з них сьогодні зі зброєю в руках дають відсіч рашистам. Інколи бабця плутає імена своїх правнуків. Але це й не дивно: їх у неї аж тринадцять.

Невибаглива у всьому. Не любить зайвої уваги. І тепер на цьому наголошує: «Дітоньки, про своє дбайте. Я нічого не потребую». Дуже тактовна. Це, звісно ж, підкуповує. Найближчі цінують, як вони самі жартома кажуть, «геройство» матері та бабусі. Але намагаються від неї не відходити. Чудово розуміють, що старість потребує уваги. Тому роблять все необхідне для того, щоб пані Розалія розуміла, що вона не обтяжує їх, а, навпаки, є радістю і втіхою. Душевна щедрість найближчих, їх теплі, ласкаві слова, щира щоденна турбота мають вирішальне значення. Це додає сил, не дає згаснути життєвому вогню, тримає на цьому світі. З роси та з води Вам, пані Розаліє!

Схожі новини