Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині два райони повністю позбулися усіх комуністичних пам’яток

  • 15.11.2023, 17:45
  • 1 252

Цього тижня у Золочівському і Яворівському районах Львівщини демонтували останні пам’ятки комуністичного режиму. Загалом в області залишилось орієнтовно 30 таких об'єктів

Фото: Максим Козицький
Фото: Максим Козицький

Про це у середу, 15 листопада, повідомили у Львівській обласній адміністрації.

На Золочівщині налічувалося 51 пам’яток радянського режиму, а на Яворівщині - 26. Раніше перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик наголошував, що процес декомунізації є дуже динамічним — періодично у громадах знаходять більше комуністичних пам’ятників, про які раніше не було відомо. Він також закликав громади, на території яких ще залишаються комуністичні об'єкти, активізувати процес декомунізації на місцях.

«Закликаємо громади області до кінця року провести перевірки щодо виявлення пам’яток комуністичної доби та демонтувати їх, адже процес декомунізації є дуже динамічним і з часом на територіях громад виявляють пам’ятки, про які раніше не було відомо. Декомунізація в області має завершитися до кінця року», — зазначив Андрій Годик.

Як розповів директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА, член робочої групи Юрій Горун, загалом на Львівщині залишилось орієнтовно 30 комуністичних пам’яток.

«Найгірша ситуація у Лопатинській та Сокальській громадах на Червоноградщині. Зокрема, у Лопатинській громаді ще 13 об'єктів підлягають демонтажу», — розповів Юрій Горун

У Львівській області загалом залишилось орієнтовно 30 пам’яток комуністичного режиму у п’яти районах.

Схожі новини