Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині викрили підприємство, яке ухилялось від сплати податків на суму 8,6 мільйонів гривень

  • 13.11.2023, 12:35
  • 614

Оперативники Одеського загону спільно з детективами БЕБ України викрили директора морського підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах

Фото: Державна прикордонна служба України
Фото: Державна прикордонна служба України

Правоохоронці встановили, що одеська компанія, яка надає послуги у сфері обслуговування водного транспорту в портах України, з корисливих мотивів уникала сплати податків до державного бюджету у повному обсязі.

З 2021 по 2023 рік підприємство, усупереч встановленим митним законодавством України обмежень щодо розпорядження майном, яке ввезено на територію України у митному режимі «тимчасове ввезення», із використанням пільг при сплаті митних платежів передавало морське суховантажне судно у платне користування іншим підприємствам. В результаті вказаних дій до бюджету не надійшли кошти у сумі 8,6 млн грн.

Під час обшуків у офісному приміщенні компанії правоохоронці виявили документи фінансово-господарської діяльності, що підтверджують їх незаконну діяльність.

Наразі директору морського підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.212 ККУ «Ухилення від сплати податків, зборів (обовʼязкових платежів)».

Схожі новини