Передплата 2024 «Добрий господар»

Які продукти підвищують рівень гемоглобіну

  • 07.11.2023, 20:00
  • 11.2K

Дієтологи пропонують найкращі продукти, які багаті на залізо і підвищують гемоглобін

Шпинат. Темно-зелені листові овочі, такі, як шпинат, є добрим джерелом заліза, калію та віта­мінів С і В.

М’ясо. Воно надзвичайно по­живне, особливо м’ясні субпро­дукти, як-от печінка, нирки, мо­зок і серце, оскільки вони багаті на вітаміни групи В, мідь і селен.

Бобові. Найбільш популяр­ними видами бобових є квасоля, сочевиця, нут, соя та горох. Бо­бові є багатим джерелом фоліє­вої кислоти, магнію і калію.

Риба. Якщо можливо, вклю­чіть до свого раціону невегетарі­анські продукти. Особливо бага­та на залізо риба тунець. Ця риба також багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю мозку та серця й підтримують імунну функцію організму.

Горіхи та сухофрукти. Фі­ніки, родзинки, волоські горіхи, мигдаль та курага багаті на залі­зо, кальцій та магній.

Броколі. Щоб покращити за­своєння заліза, броколі - пра­вильний вибір. Вона має високу поживну цінність.

Насіння. Насіння гарбуза, кунжуту, коноплі та льону є най­кращими джерелами заліза. Та­кож воно містить велику кількість рослинного білка, клітковини, кальцію, магнію, цинку, селену, антиоксидантів та інших корис­них сполук.

Лідія Пшенична.

Схожі новини