Які продукти підвищують рівень гемоглобіну
- 07.11.2023, 20:00
- 22K
Дієтологи пропонують найкращі продукти, які багаті на залізо і підвищують гемоглобін
Шпинат. Темно-зелені листові овочі, такі, як шпинат, є добрим джерелом заліза, калію та вітамінів С і В.
М’ясо. Воно надзвичайно поживне, особливо м’ясні субпродукти, як-от печінка, нирки, мозок і серце, оскільки вони багаті на вітаміни групи В, мідь і селен.
Бобові. Найбільш популярними видами бобових є квасоля, сочевиця, нут, соя та горох. Бобові є багатим джерелом фолієвої кислоти, магнію і калію.
Риба. Якщо можливо, включіть до свого раціону невегетаріанські продукти. Особливо багата на залізо риба тунець. Ця риба також багата на Омега-3 жирні кислоти, які сприяють здоров’ю мозку та серця й підтримують імунну функцію організму.
Горіхи та сухофрукти. Фініки, родзинки, волоські горіхи, мигдаль та курага багаті на залізо, кальцій та магній.
Броколі. Щоб покращити засвоєння заліза, броколі - правильний вибір. Вона має високу поживну цінність.
Насіння. Насіння гарбуза, кунжуту, коноплі та льону є найкращими джерелами заліза. Також воно містить велику кількість рослинного білка, клітковини, кальцію, магнію, цинку, селену, антиоксидантів та інших корисних сполук.
Лідія Пшенична.