Передплата 2024 «Добрий господар»

Внаслідок землетрусу у Непалі загинули щонайменше 128 людей

  • 04.11.2023, 10:00
  • 501

У Непалі, в західному районі Джаджаркот, стався сильний землетрус, унаслідок якого загинули щонайменше 128 людей та ще десятки громадян зазнали поранень

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на офіційні повідомлення влади країни.

За даними Національного сейсмологічного центру Непалу, землетрус був магнітудою 6,4. Натомість німецький науково-дослідний центр геонаук оцінив землетрус у 5,7 магнітуди, а Геологічна служба США у- 5,6.

Офіційні особи кажуть, що кількість жертв може зрости, оскільки вони не змогли встановити зв’язок із горбистою місцевістю поблизу епіцентру, приблизно за 500 км на захід від столиці Катманду, де також відчувалися поштовхи. У районі проживає 190 тисяч жителів, а села розкидані на віддалених пагорбах.

«Багато будинків зруйнувалися, у багатьох інших утворилися тріщини. Тисячі жителів провели всю ніч на холодних відкритих майданчиках, тому що вони були надто налякані, щоб зайти в тріснуті будинки, коли сталися поштовхи», — сказав представник округу Джаджаркот Харіш Чандра Шарма.

Цей землетрус там став найбільшим за кількістю жертв з 2015 року, коли внаслідок двох землетрусів у гімалайській країні загинули приблизно 9 тисяч людей. Тоді цілі міста, багатовікові храми й інші історичні місця стали руїнами, більш як мільйон будинків було зруйновано. Це коштувало економіці 6 мільярдів доларів.

Схожі новини