Передплата 2024 «Добрий господар»

У США через масову стрілянину загинули щонайменше 22 людини та десятки поранених

  • 26.10.2023, 09:30
  • 526

У ніч на 26 жовтня у США в місті Льюїстон, штат Мен, через стрілянину загинули щонайменше 22 людини, також кілька десятків людей отримали поранення

Фото: AP
Фото: AP

Про це повідомляють ABC News та CNN.

Правоохоронці ідентифікували 40-річного Роберта Карда як підозрюваного. Вони оприлюднили фото чоловіка, який тримає щось схоже на напівавтоматичну гвинтівку.

AP пише, що у бюлетені правоохоронних органів штату Мен назвали Карда навченим інструктором із вогнепальної зброї та членом резерву армії США. Він нещодавно повідомив, що має проблеми з психічним здоров’ям, зокрема чує голоси. Також ЗМІ пишуть, що він погрожував розстріляти базу Нацгвардії.

Член міськради Льюїстона повідомив у коментарі CNN, що щонайменше 22 людини були вбиті через масову стрілянину.

Правоохоронці закликали місцевих жителів залишатися вдома, поки тривають пошуки злочинця. Також влада закрила школи у місті й по сусідніх округах.

Бар і боулінг, де сталася стрілянина, розташовані приблизно на 6,5 км один від одного в Льюїстоні, де живуть 38 000 людей.

Якщо кількість загиблих у 22 людини буде підтверджена, ця стрілянина стане найбільшою за кількістю жертв у США принаймні з серпня 2019 року, коли у Техасі озброєний чоловік відкрив вогонь по покупцях у Walmart з автомата AK-47, убивши 23 людини.

Найбільш смертоносна масова стрілянина в США — це вбивство 58 людей, вчинене озброєним чоловіком, який стріляв на фестивалі кантрі-музики в Лас-Вегасі з готелю у 2017 році.


Джерело: CNN

Схожі новини