Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі у третій декаді жовтня

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цей період буде доволі насичений геомагнітними збуреннями і навіть «подарує» нам одну магнітну бурю категорії G1

Перше підстерігатиме із 23 по 26 жовтня. І очікується, що рівень його ін­тенсивності буде середнім і сягатиме 4 балів. Хоча деякі джерела стверджують, що пік цього чотириденного збурення припаде на 24−25 жовтня, і у ці дні очі­кується слабка геомагнітна буря G1 рівня 5 балів.

А у неділю-понеділок, 29−30 жовтня, варто бути готовими до дводенного, за­ключного у жовтні геомагнітного збурен­ня середнього рівня амплітудою у 4 бали.

Варто зазначити, що окремі видання із посиланнями на прогнози ФІНА наго­лошують на тому, що на 28 жовтня його експерти прогнозують найсерйознішу бурю цього місяця, сила якої досягне на­віть 6 балів.

Тож варто бути готовими до цієї гео­магнітної нестабільності, приділивши особливу увагу контролю за самопочут­тям. Висипайтесь, уникайте стресу, на випадок загострення хронічних захворю­вань тримайте під рукою домашню аптеч­ку.

Схожі новини