Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові двох лікарів підозрюють у хабарництві за ухилення від мобілізації

  • 18.10.2023, 15:20
  • 1 156

У Львові правоохоронці ліквідували ще одну схему ухилення військовозобов'язаних чоловіків від мобілізації до ЗСУ

Фото: Поліція Львівської області
Фото: Поліція Львівської області

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Встановлено, що лікарка-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова вимагали та одержали неправомірну вигоду від пацієнта — військовозобов'язаного громадянина України, за підготовку фальсифікованої медичної документації з метою встановлення у нього групи інвалідності.

Лікарки вимагали у пацієнта гроші у сумі 1000 доларів США за перебування його на стаціонарному лікуванні та за оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які надалі чоловік міг використати для отримання групи інвалідності, ухилення від мобілізації до Збройних сил України та виїзду за межі держави.

Вчора, 17 жовтня правоохоронці затримали одну із зловмисниць у службовому кабінеті під час одержання нею частини неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США.

Слідчі повідомили обом зловмисницям про підозру. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини