Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові турецький хірург прооперував 16-річного хлопця з вродженою деформацією носа

  • 17.10.2023, 18:30
  • 957

Турецький пластичний хірург прооперував у Львові 16-річного хлопця, який мріє стати військовослужбовцем. Завдяки проведеному втручанню львів'янин Юліан тепер може повноцінно дихати

Фото: ТМО 1
Фото: ТМО 1

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

«У 16-річного львів'янина Юліана ніс зовні, а також його перегородка деформовані від народження. Хлопець уже з’явився на світ із вадою обличчя — розщілиною твердого та мʼякого піднебіння. Через цю патологію його ніс сформувався дещо вигнутим у бік. Усе життя Юліану було складно дихати — надто при виконанні фізичних вправ. А це — серйозна перешкода, аби здійснити мрію юнака — стати військовим», — розповіли в лікарні.

Корекція такої вади — складна і вартісна процедура. Але лікар Хакан Агір, який регулярно приїжджає до Львова і безкоштовно оперує дітей, взявся допомогти Юліану.

«Ця реконструктивна операція носа вважається однією із найскладніших в отоларингології. Під час втручання турецький хірург провів корекцію носової перегородки і хрящової тканини та трохи вирівняв ніс. Уже на ранок після операції Юліан зміг вперше в житті вільно вдихати повітря через ніс», — йдеться в повідомленні.

За кілька років юнакові потрібно буде зробити ще одну операцію — відкриту ринопластику кісткової частини носа і пластику клиноподібного дефекту губи. Це дозволить повністю вирівняти ніс та надати йому естетичного вигляду.

До слова, під час цього візиту до Львова Хакан Агір провів реконструктивні втручання ще чотирьом українським дітям із розщілинами губ та піднебіння, складними рубцями та опущенням повік. Решта прооперованих — дорослі, у тому числі з надскладними онкологічними і мікрохірургічними втручаннями.

Схожі новини