Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відвідувачам усіх медзакладів Львівської області рекомендовано одягати маски

Запроваджувати масковий режим в усіх публічних місцях через збільшення захворювання на ГРВІ наразі немає сенсу

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

З 17 жовтня усі медичні заклади Львова та області, зокрема комунальні поліклініки повинні запровадити для своїх відвідувачів масковий режим. До такого кроку вдалися через суттєве збільшення хворих на ГРВІ. За останній тиждень у Львівській області захворіло 10 тисяч 719 людей, у Львові 5 тисяч 100 людей (на 21% більше, ніж попереднього тижня). Зараз інтенсивний показник захворюваності у ГРВІ у Львові на 8,3% перевищує епідемічний поріг.

Як повідомила у коментарі для «ВЗ» генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко, їхній центр дав рекомендацію щодо масок усім медичним закладам, але адміністрації самі вирішують, чи треба цього дотримуватися. Це також на розсуд відвідувачів — одягати маску чи ні. Бо рекомендація — це не примусовий тон.

«Ми таке рекомендуємо, щоб відвідувачі поліклінік чи лікарень не заражали вірусом одне одного і одягали маски», — каже вона.
За словами Наталії Іванченко, запроваджувати масковий режим в усіх публічних місцях немає сенсу. І пояснила чому: «Зараз справді спостерігаємо збільшення кількості хворих на ГРВІ. Маємо статистику лише щодо людей, які звернулися по медичну допомогу. Приріст захворювання за останній тиждень — 14,8%. Але загалом у Львівській області захворювання на ГРВІ на 1,5% нижча від епідеміологічного порогу. Незначне перевищення епідпорогу — в Перемишлянській територіальній громаді, у Львові та в Городоцькій територіальній громаді».

Станом на 17 жовтня, у Львівській області від грипу вакцинувалися майже дві тисячі осіб. Цього доволі мало, каже Наталія Іванченко. Проте це не суттєвий показник, зважаючи на те, що вакцина від грипу появилася лише тижні тому.

За останній тиждень на Львівщині на коронавірус захворіло 516 людей, з них 33 дитини. В лікарні з діагнозом ковід перебуває 64 особи, є один летальний випадок. В регіоні циркулює «Омікрон».

Схожі новини