Передплата 2024 ВЗ

«У Кнесеті, на відміну від нас, говорять мовою правди, а не мовою телемарафону»

  • 17.10.2023, 13:40
  • 631

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав засвоїти уроки Ізраїля, який після жорстокої атаки терористів за лічені години зміг мобілізувати сотні тисяч резервістів та забезпечив повноцінну роботу державних інституцій. Порошенко зауважив, що чесна комунікація з народом та відповідальність влади критично важливі для перемоги України

Петро Порошенко
Петро Порошенко

«Дуже важкі були ці дні. Вчора було 9 днів, як зупинилося серце комбата 206-го батальйону, який ми створили в перші години широкомасштабної агресії, Віталія Баранова, що боронив Київ, звільняв Херсон, а зараз загинув на Сході. Декілька днів тому загинув героїчно один із керівників нашої молодіжки Сергій Іконніков. 72-га бригада, яка захищала Київ. Він був наймолодшим командиром підрозділу 72-ої, пішов у наступ і загинув. Ми маємо дуже чітко пам’ятати ту ціну, яку платимо за існування нашої держави і за наближення нашої перемоги», — сказав Порошенко.

«Нам всі казали брати приклад з Ізраїля, як він зміг організувати оборону. А потім казали, що Ізраїль „проспав“ напад і поводився так само, як ми. А я хочу, щоб ми повчилися прикладу Ізраїля», — наголосив п’ятий президент.

«В перший день було призвано до армії понад 300 тисяч, або 5% населення Ізраїля. Кожен з них в першу годину мав бронежилет, кевларовий шолом, безпілотник, радіостанцію, берці, форму, спальник, каримат — був повністю забезпечений. До речі, без жодної участі волонтерів. З перших хвилин спікерами ЦАХАЛу і держави були військові, які компетентно і чесно спілкувалися з народом, бо він заслуговує на шану і повагу, на відміну від Арестовича і подоляків», — вважає Порошенко.

«У страшному сні нікому у ЦАХАЛі не уявити, щоб ми скасували тендери. Кнесет відкрито працює і каже, що жодного закону, крім укріплення обороноздатності, вони не розглядають. У Кнесеті, на відміну від нас, говорять мовою правди, а не мовою телемарафону. Й інші уроки», — перерахував Петро Порошенко.

«Відкрийте засідання парламенту, рятуйте свободу слова, рятуйте демократію і забезпечте нашу перемогу», — наголосив Порошенко.

Схожі новини