Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі на 16 — 22 жовтня 2023 року

Учені Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, впродовж шести днів цього тижня не обіцяють жодних відчутних геомагнітних коливань

Лише на останній його день, 22 жовтня, вони прогнозують різ­кий стрибок геомагнітної напруженості, який може сягнути рів­ня магнітної бурі (К-індексу 5) із відповідним впливом і наслідками для осіб, що підпадають під вплив таких «примх» космічної погоди. У них можливі різкі перепади настрою, головний біль і запалення хронічних захворювань. Відчути його можуть не лише метеочутли­ві та метеозалежні особи, а також — із вродженими і набутими ва­дами здоров’я, люди похилого віку, а й ті, хто зазвичай не реагує на незначні коливання геомагнітного поля Землі.

Тому ж варто заздалегідь приготуватись до цього геомагнітного сплеску: збільшити кількість рідини, яку споживаєте, — чистої води або трав’яного чаю, а алкоголь, як і жирну їжу, виключити з раціону. Висипайтесь, уникайте стресу, на випадок загострення хронічних захворювань тримайте під рукою домашню аптечку.

Схожі новини