Передплата 2024 ВЗ

Сили оборони досягають успіху на Бахмутському напрямку, — речник

  • 06.10.2023, 19:20
  • 487

Сили оборони мають успіх на Бахмутському напрямку, продовжують вибивати росіян з їхніх позицій. На Куп’янсько-Лиманському напрямку ворог намагається просуватися у районі Макіївки

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомив начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

«Сьогодні маємо успіхи на Бахмутському напрямку, продовжуємо вибивати ворогів з раніше займаних позицій, також відбиваємо атаки, спроби противника відновити свої раніше втрачені положення. Зокрема, противник намагається штурмувати безуспішно Кліщіївку, Андріївку. За минулу добу вісім бойових зіткнень зафіксовано на Бахмутському напрямку. Противник гатив по ЗСУ 519 разів, використовуючи РСЗВ, ствольну артилерію, міномети, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю, чотири рази використовував авіацію. Нам вдалося ліквідувати низку різних артилерійських систем та важкої техніки противника», — повідомив Євлаш.

За його даними, на Бахмутському напрямку знищені три танки, одну БМП, гармати «Нона С», «Мста Б» та по одній Д-20 і Д-30. Виявлено та знищено ворожий пункт управління РЕБ, вісім FPV-дронів та два БПЛА «Зала».

Він зауважив, що наразі ворожі FPV-дрони дуже надокучливі, і їх активно ліквідують.

Євлаш наголосив, що на сьогодні ворог акцентує свою увагу на Лимано-Куп'янському напрямку.

«Зараз противник акцентує свою увагу на Лимано-Куп'янському напрямку, відновлює там бойові дії. Таким чином, за минулу добу там було зафіксовано чотири бойових зіткнення. Противник акцентує свою увагу біля Макіївки, також інтенсивно застосовує свої артсистеми. 663 обстріли за минулу добу було зафіксовано на цьому напрямку, вісім разів противник застосовував авіацію як тактичну, так і армійську. Зокрема, штурмовики Су-35 противник почав частіше використовувати, також Су-25 та гелікоптери Ка-52. На цьому напрямку ліквідовані 116 окупантів та 18 зразків озброєння та військової техніки, серед яких — шість танків Т-71», — розповів речник.

За його словами, наші протитанкові розрахунки вміло відбивають атаки противника, завдають ударів по скупченнях особового складу, ліквідують піхоту, штурмові групи та ДРГ ворога.

Сили оборони також знищили два БПЛА різних типів та сім ворожих авто, три склади з боєприпасами.

Схожі новини