Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До зими найкраще підготувалися у школах Трускавецької ОТГ

У Дрогобицькому районі, на території якого діє п’ять ОТГ, функціонує 78 загальноосвітніх шкіл. Частина навчальних закладів розташована в низинній зоні

Рідко трапляються дні, коли через погодні умови виникають труднощі із доставкою дітей до навчальних закладів. Зовсім інша ситуація — у передгірській і, особливо, у гірській зонах, як, наприклад, на території Східницької ОТГ, в окремих селах якої ртутний стовпчик термометра на початку цьогорічного жовтня вже опускався до 5−7 градусів тепла. Холоднувато було. І це відчули всі.

У час інтенсивних снігопадів та ще припинення подачі електроенергії, від якої взимку вирішальним чином і життєдіяльність шкільної освіти залежить, найскладніше доведеться тим, хто проживає в горах. Дуже важливо, щоб у гірських школах, як, зрештою, і у всіх інших, під час опалювального сезону подача теплового носія не припинялась. Щоб у разі відімкнень електричної енергії, які, звісно ж, траплятимуться, можна було тимчасово перейти на альтернативне живлення. Найперше це означає, що для «підстраховки» кожен шкільний заклад повинен генератор мати. Без такого обладнання хіба ті, хто пічне опалення використовує, від холодів не потерпатимуть. Але і в школах, в яких добре подбали про альтернативне опалення, для забезпечення нормального навчального процесу генератори потрібні.

Чи у всіх закладах шкільної освіти району до настання холодів підготувались? Про це учасників недавньої наради у Дрогобицькій районній військовій адміністрації поінформував завідувач відділу молоді, спорту та туризму Петро Сушко.

Найкраще до зими підготувались у Трускавецькій ОТГ, де всі 8 шкіл забезпечено генераторами. У Східницькій ОТГ генератори придбано для 10 шкіл. Дві школи тут мають пічне опалення. Але, як було сказано на нараді, і для цих двох закладів генератори невдовзі придбають. У Бориславській ОТГ генераторами забезпечено 5 шкіл із 12. У Меденицькій ОТГ — 7 із 15. У найбільшій ОТГ району, Дрогобицькій, генератори придбано для 19 шкіл з 31. Проблеми, звісно ж, є. Найбільш очевидні вони у селах Верхні Гаї та Долішній Лужок. У міській раді про це знають. Кажуть, що до настання холодів «ситуацію виправлять».

Схожі новини