Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 2 — 8 жовтня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цього тижня усім нам доведеться дати собі раду із доволі сильною магнітною бурею

Очікувати її слід у четвер, 5 жовтня. Її пік буде вранці, але вплив на організм протримається аж до глибокої ночі.

Відчують його не лише метеочутливі та метеозалежні особи, а також — із вродженими і набутими вадами здоров’я, люди по­хилого віку, а й ті, хто, зазвичай, не реагує на незначні коливан­ня геомагнітного поля Землі. Можливі різкі перепади настрою, головний біль і загострення хронічних захворювань.

Проте перше слабке збурення магнітосфери передбачаєть­ся на три дні раніше — 2 жовтня. Відчути його можуть переважно метеочутливі особи — може зіпсуватися настрій або з’явитися небажання вставати з ліжка.

Тому варто заздалегідь приготуватись до цих «подарунків» космічної погоди: збільшити кількість рідини, яку споживаєте, — чистої води або трав’яного чаю, а алкоголь, як і жирну їжу, ви­ключити з раціону. Висипайтесь, уникайте стресу, на випадок загострення хронічних захворювань тримайте під рукою до­машню аптечку.

Схожі новини