Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Магнітні бурі у третій декаді вересня 2023 року

За прогнозами учених Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США, цей період буде доволі насичений геомагнітними збуреннями і навіть «подарує» нам одну магнітну бурю категорії G1

Геомагнітні коливання у 3−4 бали очікуються 22 та 23 ве­ресня. У п’ятницю, 22 верес­ня, вплив трибальних коливань можуть відчути на собі насампе­ред метеочутливі особи. А ось суботні (23 вересня) чотири­бальні коливання можуть дати про себе знати значно шир­шому колу людей. Особливо із різними патологіями здоров’я, похилого віку, вагітним жінкам та іншим.

Наступний спалах геомагніт­ної активності буде пов’язаний із підвищенням сонячної актив­ності, яке очікується з 26 по 28 вересня і спровокує геомагніт­ну бурю категорії G1 (5 балів).

Станеться це 26 числа. Тож цього дня під вплив космічної погоди потраплять не лише метеочутливі та метеозалежні, літні люди, вагітні жінки і ті, хто має хронічні захворювання та патології, а й значна категорія здорових людей.

У наступні два дні, 27 та 28 вересня, рівень геомагнітно­го впливу знизиться до 4 балів. Це дещо полегшить ситуацію, однак не дасть розслабитися особам, що чутливо реагують на геомагнітні збурення.

Заключний сплеск геомаг­нітної активності очікується 30 вересня. Буде він значно слаб­шим за попередній (3 бали), і відчують його переважно мете­очутливі особи.

Тож варто бути готовими до цієї геомагнітної нестабільнос­ті, приділивши особливу увагу контролю за самопочуттям. Ви­сипайтесь, уникайте стресу, на випадок загострення хронічних захворювань тримайте під ру­кою домашню аптечку.

Схожі новини