Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Слуги» та ОПЗЖ не хочуть показувати як працює ВР: деталі

  • 18.09.2023, 11:34
  • 593

Регламентний комітет провалив проєкт постанови фракції «Європейська Солідарність» щодо належного висвітлення роботи Верховної Ради

Про це повідомила співголова фракції «ЄС» Ірина Геращенко на своєму телеграм-каналі. Вона також зауважила, що це рішення було ухвалене депутатами з монобільшості та колишньої ОПЗЖ.

«Регламентний комітет ВР голосами „слуг“ і ОПЗЖ провалив проєкт постанови „Європейської Солідарності“ про висвітлення діяльності ВР. Ми пропонували повернути роботу каналу Рада як парламентського бюлетеню. Аби трансляції пленарних засідань йшли не вночі, а в прайм в марафоні. Аби на каналі в рамках політичного плюралізму і пропорційного представництва були присутні всі фракції, а не лише слуги і їх сателіти», — нагадала Геращенко.

«7 „слуг“ і ОПЗЖистів проголосували проти цього. Як можна йти в ЄС і НАТО і будувати політичну цензуру найгіршого, медведчуківського зразка. Як можна виділяти з бюджету ВР 200 млн на роботу каналу Рада, який не показує парламент. А працює на ОП? Чому президія ВР, яка завжди готувала постанови про висвітлення діяльності ВР, зараз самоусунулася? Питання сумні і риторичні», — пише депутатка.

«Соромно за цей склад парламенту, який тягне країну в авторитаризм білоруського зразка. Апелюємо до президії, Руслана Стефанчука, Олександра Корнієнка і Олени Кондратюк згадати про свої обовʼязки і винести постанову про висвітлення діяльності ВР, повернути канал Рада як парламентський бюлетень. А журналістів — в кулуари ВР. Вам не соромно за політичну цензуру і фактичне нецільове витрачання коштів парламенту, колеги? В принципі, про це мав би кричати комітет свободи слова, але ним досі керує Шуфрич», — констатує Геращенко.

«Дякую Олегу Синютці і Сергію Євтушку, які єдині на регламентному відстоювали парламентаризм», — пише Ірина Геращенко.

Схожі новини