Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Правозахисник закликає СБУ перевірити на держзраду тих, хто за заявами Шуфрича-Медведчука робив фейкові справи за контрнаступ

  • 15.09.2023, 14:15
  • 615

Адвокат Порошенка закликав СБУ перевірити на держзраду тих, хто за заявами Шуфрича-Медведчука клепав фейкові справи за контрнаступ

Фото СБУ
Фото СБУ

Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань у своєму блозі на сайті «Українська правда» потролив СБУ, яка так довго «наздоганяла» Шуфрича. Він також закликав перевірити усіх тих, хто за заявами депутата від ОПЗЖ та його соратників клепав кримінальні провадження проти Порошенка.

«Пишуть, що хтось у СБУ здогадався, що з народним депутатом України Нестором Шуфричем щось не так. Кажуть, у державній зраді підозрюють! Хто б міг таке подумати про Голову Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова, керівника групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Ангола! А особливо про співголову групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною (з Угорщиною! Пізнаю руку майстра)!», — іронізує Головань.

«От тільки Шуфрич депутат. А тому по кодексу у розслідуванні обов’язково бере участь ДБР. А слідчі ДБР з 23 травня 2019 р. „розслідують“ кримінальне провадження 62 019 000 000 000 720, розпочате за заявою Шуфрича, а ще Медведчука», — нагадав адвокат.

«Слідчі ДБР разом з Шуфричем і Медведчуком навіть зараз намагаються оголосити державною зрадою і зловживанням владою наказ Президента України Петра Порошенка про контрнаступ! То може пора перевірити, чи не входять слідчі ДБР і прокурори, що тими слідчими процесуально керують, в одну організовану групу з Шуфричем, Сівковичем, Медведчуком, Портновим та іншими?», — запитав Головань.

Зазначимо, що 15 вересня Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області, так сьогодні відбуваються понад 50 обшуків по справі Шуфрича.

Також, фракція «Європейська Солідарність» вимагає від Голови Верховної Ради Стефанчука першим питанням пленарної сесії наступного тижня винести давно зареєстровану постанову про відставку Нестора Шуфрича з посади голови комітету свободи слова. Про це на своєму телеграм-каналі пише співголова фракції Ірина Геращенко.

Як відомо, у 2019 році частина журналістської спільноти України різко розкритикувала ймовірне призначення представника партії «Опозиційна платформа — За життя» Нестора Шуфрича головою Комітету з питань свободи слова в новій Верховній Раді.

14 листопада 2022 року кілька правозахисних організацій та медіа закликали зняти народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова та напрацювати єдину політику щодо депутатів проросійських партій.

«Неприпустимо, щоб у парламенті Комітет свободи слова очолював представник забороненої в країні партії, який, як і решта народних депутатів ОПЗЖ, досі має право доступу до державної таємниці», — йдеться в заяві.

Сам Шуфрич заявив, що не збирається добровільно йти з посади очільника комітету.

Схожі новини