Передплата 2024 «Добра кухня»

Омбудсмен з питань зниклих безвісти йде у відставку: деталі

  • 13.09.2023, 14:45
  • 581

Кабінет міністрів України обмежив повноваження Уповноваженого питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олега Котенка. Сам Котенко у середу, 13 вересня, відреагував на рішення уряду та оголосив про те, що подасть у відставку

Олег Котенко. Фото з мережі
Олег Котенко. Фото з мережі

Він зазначив, що перемовини з рф про повернення тіл тепер вестиме Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Водночас діяльність пошукових груп перейде у ведення Генштабу ЗСУ, а роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти (який створив Котенко) відтепер вестиме Міністерство внутрішніх справ.

Котенко висловив подяку всім, хто допомагав Офісу уповноваженого: своїй команді, державним органам, іноземним посольствам та міжнародним організаціям.

«Багато планів ми поки не встигли реалізувати, але сподіваємось, що робота з пошуку зниклих буде продовжуватись державою до тих пір, поки не буде знайдено та повернуто всіх жертв цієї жахливої війни», — підкреслив Котенко.

Уповноважений зазначив, що наразі перебуває у відрядженні на звільнених територіях Донецької області. Після повернення він подасть заяву про відставку.

Надалі Котенко та його команда допомагатимуть членам сімей зниклих безвісти вже у форматі громадської роботи.

Схожі новини