Передплата 2024 «Добра кухня»

У США 7-річна дівчинка у свій день народження знайшла в парку величезний діамант

  • 10.09.2023, 09:00
  • 667

В американському штаті Арканзас семирічна Аспен Браун у свій день народження знайшла в парку золотисто-коричневий діамант вагою 2,95 карата

Діамант. Фото умовне
Діамант. Фото умовне

Про це повідомляє CNN.

Дівчинка знайшла дорогоцінний діамант в державному парку Кратер Алмазів у місті Мерфрісборо. Туди вона прийшла з татом і бабусею, щоб відсвяткувати свій сьомий день народження.

Браун підібрала дорогоцінний камінь розміром із зелену горошину на стежці вздовж північно-східної сторони парку, розповіла адміністрація Кратеру Алмазів.

«Діамант Аспен має золотисто-коричневий колір і мерехтить. Це цілісний кристал без зламаних граней і з невеликою щілиною з одного боку, яка утворилася під час формування алмазу. Це, безперечно, один із найкрасивіших діамантів, які я бачив за останні роки», — сказав помічник суперінтенданта парку Веймон Кокс.

Ця знахідка стала другою за величиною, виявленою відвідувачами парку цього року. На першому місці — коричневий діамант вагою 3,29 карата, який знайшли у березні.

Адміністрація каже, що щоденно один-двоє відвідувачів знаходять у парку діаманти. Загалом у цій локації було знайдено понад 75 тисяч алмазів було знайдено на місці з того часу, як фермер вперше виявив діаманти на цій землі.

Кратер Алмазів є парком площею 15 гектарів, де відвідувачі можуть шукати скарби. Ця земля — розмита поверхня вулканічного кратера. Крім діамантів, внаслідок унікальної геології тут зустрічаються й інші дорогоцінні камені, такі як аметисти та гранати.


Джерело: CNN

Схожі новини