Передплата 2024 «Добра кухня»

В окупованій Волновасі окупанти примушують українців голосувати за партію путіна — Генштаб

  • 02.09.2023, 09:20
  • 576

У тимчасово окупованій Волновасі Донецької області представники окупаційних адміністрацій агітували місцеве населення, намагаючись примусово залучити дітей шкільного віку до освітнього процесу за програмою рф

Окупанти. Фото умовне
Окупанти. Фото умовне

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що у період за 15 по 30 серпня представники російських окупаційних адміністрацій проводили агітаційні заходи з місцевим населенням щодо примусового залучення дітей шкільного віку до освітнього процесу у навчальних закладах за програмою рф та участі у виборах і голосуванні за кандидатів від партії «єдина росія».

До сімей, які відмовилися віддавати дітей до навчальних закладів, навідуються представники окупаційної влади у супроводі ФСБ рф. Так, із такими родинами проводять «профілактичні бесіди» про «дотримання норм російського законодавства про обов’язкове отримання середньої освіти».

На батьків складають «протоколи про неналежне виконання батьківських обов’язків». Генштаб ЗСУ стверджує, що у разі складання трьох таких протоколів вони будуть позбавлені батьківських прав, а дітей передадуть під опіку соціальних служб до дитячих будинків на території рф.

Схожі новини